Tävling i Borås :)

Hej på er (:

I helgen har det blivit mycket cross! Började med att åka till Svenljunga för att träna där i lördags. Jag och pappa tyckte att det fanns saker som behövde tränas på, och eftersom att det inte är lätt att '' träna '' på saker när man kör ett tävlingsheat så tyckte vi att det var bra att köra en träningsdag också.

Banan i Kinds var inte den bästa.. och inte heller den roligaste.. men jag fick tränat på vissa saker och det var bra :)

Efter träningen där så åkte vi vidare till Borås, för där skulle tävlingen gå dagen efter. VMX - cupen heter den, och det är en cup med olika deltävlingar. Det var 15 tjejer anmälda till MxGirls, med de slog ihop tjejerna med de killar som inte lyckades kvala in till A-final i Mx2U. I heatet var vi cirka 20 stycken, blandat killar och tjejer.

Final 1: Jag gjorde en usel start och var iväg bland de sista. I den tredje kurvan så vurpar det två tjejer framför mig och jag fastnar bakom eftersom att jag står i samma spår som de har vurpat i. Efter ett varv låg jag bland de sista och jag var långt efter alla andra. Jag började sakta men säkert att köra ikapp de andra, och efter 15 min + 2 varv hade jag kört upp mig till en 7e plats. Jag var inte nöjd över min placering men jag var väääääldigt nöjd över min körning! Det var nästan det roligaste heatet jag har kört någonsin, tror jag.

Final 2: Här fick jag en MYCKET bättre start, 1a in i första svängen och jag höll ledningen i nästan 1 varv. Jag blev sedan omkörd av tre stycken som susade ifrån mig. Jag låg på en fjärde plats hela heatet med bara någon sekund ner till nästa gubbe. Det var en riktigt kul fight! :D Jag kom i mål på en 4e plats och jag var riktigt nöjd!

Totalt i tjejklassen blev jag 3a - en glad Emma fick alltså gå upp på prispallen och hämta en ståtlig pokal! :D


Till helgen är det tävling igen : VMX - cupen i Varberg !


 / Emma


SM TIBRO :

 I helgen har den andra SM deltävlingen körts i Tibro. Har haft ett perfekt väder hela helgen och banan var riktigt fin med roliga hoppsektioner!

 På tidsträningen i lördags hade jag 19e bästa tid, jag fick inget flyt i min körning och var inte alls nöjd.

I kvalet strulade jag till det ordentligt i starten och var helt sist iväg från grinden. Jag körde upp mig till en 16e plats och låg där hela heatet, så när jag kom i mål hade jag alltså kvalat in till finalerna.

 Heat 1: Fick en kass start eftersom att min grindplats var full med lera som jag fastnade i och kom inte iväg tillräckligt fort. Jag låg på en 18.e plats under nästan hela heatet och låg och fightades med tjejerna före. På sista varvet kör jag förbi två tjejer och kommer i mål som plats 16. Jag var rätt nöjd med min körning, trots att nervositeten gjorde mig stel och osäker. Lite surt var att jag inte fick några SMpoäng, det är endast topp 15 som får det.

 Heat 2: Fick en mycket bättre start och var iväg bland topp 10 i startkurvan! Under heatet så ramlade jag ner till en 14e plats, vilket resulterade i två fina poäng. Körningen fungerade mycket bättre i andra heatet vilket kändes bra. Jag var mer avslappnad och körde betydligt fortare än i första heatet (trots att banan var mycket sämre och håligare).

 Efter den andra deltävlingen ligger jag på en 16e plats totalt i tabellen.

Nästa SM kommer inte gå förens i Augusti, men det är många tävlingar på schemat i alla fall!



Nu till helgen ska jag köra en tävling i Borås !

Ha det bra

/Emma


SM Vissefjärda -


HEJ! :D

Har nu kommit hem och är bra trött i kroppen efter två dagars körande vid den första SM deltävlingen i Vissefjärda! Jag kom på 16e plats i kvalheatet i lördags och kvalade alltså in till att få köra i finalerna.

I första heatet idag fick jag en riktigt bra start och var iväg bland de första. Jag blev dock trängd i startböjen och många körde förbi, så jag ramlade ner till en 13e plats där jag höll mig några varv.

Efter 15min + 2 varv så körde jag i mål på en 15e plats ( några hundradelar efter tjejen före..det var kamp in i det sista! ). Men jag var extremt nöjd och glad, för jag hade tjänat ihop mina 6 första SM poäng!

I andra heatet fick jag en sämre start och jag var bland de sista iväg från plattan. Jag körde upp mig några placeringar och låg på en 16e plats i hela heatet och hade goa fajter med tjejerna framför mig under hela heatet. Jag slutade på en 16e plats och fick 5 poäng.

Efter första deltävlingen ligger jag på en 15 plats totalt i tabellen och jag är riktigt nöjd! :D

Bild från idag. Står och väntar på att första heatet ska dra igång. Jag har nytt startnummer för i år, nr # 35





RSS 2.0